Leykom, unul dintre cei mai importanți furnizori de echipamente și produse pentru industria de publicitate din România, și-a digitalizat procesele de business prin implementarea soluției SAP ERP, reușind să recupereze, în numai 1 an, 200.000 de euro prin optimizarea și valorificarea stocurilor de produse. Implementarea sistemului SAP a durat 9 luni și s-a realizat cu 80% din bugetul estimat inițial.

Leykom se situează printre cei mai mari jucători din piață, având un portofoliu de peste 20.000 de produse destinate producției publicitare, arhitecturii și construcțiilor. Sistemul SAP ERP ales de Leykom este dedicat industriei de Wholesales & Distribution și a fost implementat în departementele financiar, contabilitate de gestiune, aprovizionare și vânzări. Implementarea a fost realizată de Red Point Software Solutions și a urmărit reducerea erorilor umane și a costurilor de livrare prin automatizare, eficientizarea și optimizarea proceselor de afaceri.

”Când am decis că este timpul să adoptăm un nou sistem ERP, tot ce știam despre SAP era că soluțiile sale sunt scumpe, destinate companiilor foarte mari, iar procesul de implementare este foarte anevoios. Experiența de implementare alături de SAP și Red Point ne-a arătat opusul: soluția este foarte potrivită pentru o companie ca a noastră, iar implementarea a fost o ocazie extraordinară de a ne remodela unele procese de afaceri, cu obținerea de beneficii imediate”, a declarat Răzvan Cana, Director Logistică, Leykom și Manager Proiect implementare SAP.

Soluția SAP ERP ajută Leykom să răspundă provocărilor datorate intrărilor redundante de date, raportărilor incomplete sau insuficiente și gestionarea nesatisfăcătoare a vânzărilor din cauza lipsei de vizibilitate asupra conturile clienților și a inventarului. Totodată, timpul de la preluarea comenzii până la încasare, după implementarea soluției SAP, a fost redus cu 30%.

 

“Ne dorim ca toți clienții noștri să beneficieze de platforme digitale de ultimă generație pentru a-și optimiza procesele și pentru a inova. Prin implementarea SAP ERP, Leykom poate dezvolta noi servicii și produse, iar în aceleși timp se bucură de o vizibilitate optimă, în timp real, asupra tuturor aspectelor ce țin de adminstrarea afacerii. Aceste capabilități sunt necesare pentru diferențierea de competiție într-o economie digitală”,a afirmat Cristian Popescu, Managing Director, SAP România.

Investițiile viitoare în IT ale Leykom includ achiziția unor soluții software de marketing și de customer service integrate cu magazinul online și implementarea sau optimizarea de procese noi pentru soluția SAP ERP.

“Odată cu implementarea soluției SAP ERP dedicată industriei de Wholesales & Distribution, Leykom reușește să răspundă mai bine așteptărilor clienților săi care activează într-un spatiu al creativității și al inovației, prin optimizarea stocurilor de produse, mărirea capacității de livrare și alinierea cu noile tehnologii”, a menționat Răzvan Gîdei, General Manager Red Point Software Solutions.

 

Surse:

http://efinance.ro/view.php?id=6819

https://www.softlead.ro/noutati-it-c/leykom-furnizorul-local-de-materiale-pentru-industria-de-publicitate-a-economisit-in-primul-an-de-la-implementarea-sap-erp-peste-200000-de-euro.html

http://www.amosnews.ro/leykom-economisit-primul-de-la-implementarea-sap-erp-peste-200000-de-euro-2018-04-24

http://www.agora.ro/stire/leykom-furnizorul-local-de-materiale-pentru-industria-de-publicitate-a-economisit-primul-de-la

http://www.comunic.ro/article/leykom-economisit-%C3%AEn-primul-de-la-implementarea-sap-erp-peste-200000-de-euro