În cadrul proiectului “START – Sistem inovativ integrat pentru tranziția studenților către piața muncii”, cod SMIS 2014+: 130437, proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Universitatea Națională de Apărare “Carol I” își digitalizează activitatea didactică, dar și interactiunea cu studenții – viitorii ofiteri ai Armatei Romane – prin implementarea soluției SMART UNIVERSITY de la Red Point Software Solutions. Începând cu următorul an universitar studenții Universității Naționale de Apărare “Carol I” își vor putea accesa situațiile scolare prin intermediului Student Web Portal, iar cadrele didactice vor putea evalua studenții cu ajutorul catalogului electronic online. De asemenea, orarul și programa școlară vor fi gestionate online, in mod transparent pentru toți actorii implicați în procesul educațional.

“În cadrul implementării SMART UNIVERSITY, echipa mixtă UNAp si Red Point Software Solutions a reușit să finalizeze unul dintre cele mai complexe și complete proiecte de acest tip din România: o platformă de management educațional care include gestiunea de bază a studenților, admiterea online, catalogul online, statul de funcții, orarul, evaluarea didactică, profilul cercetătorului, alumni, stagiile de practică, taxele si bursele. UNAp se aliniază, astfel, la cele mai înalte standarde de gestiune digitală a managementului universitar din Romania și nu numai. Apreciem implicarea partenerilor nostri de la Red Point Software Solutions și multumim echipei interne pentru îndeplinirea cu succes a obiectivului final” a declarat managerul de proiect domnul colonel conf.univ. dr. Cosmin Florian OLARIU.

Obiectivele proiectului

  • Gestiunea informatizată a tuturor proceselor de școlaritate în cadrul unei soluții complete, integrate
  • Implementarea unei soluții bazate pe cele mai bune practici in domeniul universitar
  • Soluție adaptată la specificul universității
  • Rapoarte și statistici incluse, conform legislației în vigoare

De ce Smart UMS?

  • Soluție matură, probată în implementări complexe
  • Experiența in industrie a companiei Red Point și a experților pentru implementare
  • Experiența în universitățile din Romania, inclusiv în domeniul securității
  • Capacitate de interoperabilitate reală cu alte aplicații din universitate (Ex. Biblioteca digitală)

Despre UNAp

Universitatea a fost fondată în anul 1889, de către generalul Ştefan Fălcoianu, fiind a şasea școală de stat major din Europa, alături de cele din Berlin, Viena, Paris, Torino şi Bruxelles, având iniţial numele de „Şcoala Superioară de Război”.

Influenţele franceză, germană şi sovietică şi-au făcut simţite prezenţa în procesul de pregătire în cadrul acestei instituţii. „LABOR IMPROBUS OMNIA VINCIT!” – MUNCA STĂRUITOARE ÎNVINGE ÎNTOTDEAUNA! Acesta este motto-ul care a stat la baza educării şi pregătirii a unui numar foarte mare de ofiţeri din toate categoriile de forţe armate, de la înfiinţare şi până în prezent.

Învăţământul în Universitatea Naţională de Apărare „Carol_I” asigură o pregătire completă şi complexă menită să consolideze instrumentarul ştiinţific şi metodologia necesară utilizării superioare a principiilor şi normelor acţiunii şi conducerii militare de nivel tactic interarme, operativ şi strategic în timp de pace, criză şi război.

Investiţia în educaţie are efecte pe termen lung iar principiul e valabil şi pentru domeniul securităţii şi apărării naţionale.

Prestigioasă instituţie de învăţământ, cercetare şi cultură, Universitatea Nationala de Aparare „Carol_I” oferă numeroase programe de studii la mai multe niveluri şi forme de pregătire universitară: programe de doctorat, programe de masterat, programe de licenţă, specializări de învăţământ deschis la distanţă, precum si alte cursuri de perfecţionare. ( Sursa: UNAP )